Sós mogyorókrémmel töltött "briós"
sponsored links
Kürtõs kalácsot készítettem, és elég sok lett a tészta, nem volt már kedvem csavargatni, így a maradékból készült ez a briós.
Tehát a recept alapján készíthetõ kürtõs kalács belõle, csupán pár kéztörlõ gurigát kell hosszában félbe vágnunk és alufóliával bevonnunk, majd arra rátekernünk a tésztát, olajjal megkenni és cukorba, dióba, mákba hempergetni.
Na de, jöjjön a briós. Bár el kell mondanom, hiszen látványos a fotó alapján, hogy nem tudok brióst formázni. Sokadik próbálkozásra sem. Pedig találtam jó folyamatábrákat a neten. Rájöttem, hogy mindig annyira kevés idõ van a sütésre, hogy sajnálom az idõt a pepecselésre , pedig megérné...Majd legközelebb...
A recept alapváltozata Dulminánál olvasható.
Hozzávalók:
1 dkg élesztõ
1 dl víz
2 ek.barna cukor
17 dkg teljes õrlésû liszt
18 dkg finomliszt
1 ek. õrölt lenmag
10 dkg barna cukor ...