Sós mogyorókrémmel töltött "briós"

2013-02-25

sponsored links


Kürtõs kalácsot készítettem, és elég sok lett a tészta, nem volt már kedvem csavargatni, így a maradékból készült ez a briós.

Tehát a recept alapján készíthetõ kürtõs kalács belõle, csupán pár kéztörlõ gurigát kell hosszában félbe vágnunk és alufóliával bevonnunk, majd arra rátekernünk a tésztát, olajjal megkenni és cukorba, dióba, mákba hempergetni.

Na de, jöjjön a briós. Bár el kell mondanom, hiszen látványos a fotó alapján, hogy nem tudok brióst formázni. Sokadik próbálkozásra sem. Pedig találtam jó folyamatábrákat a neten. Rájöttem, hogy mindig annyira kevés idõ van a sütésre, hogy sajnálom az idõt a pepecselésre , pedig megérné...Majd legközelebb...
A recept alapváltozata Dulminánál olvasható.

Hozzávalók:

1 dkg élesztõ
1 dl víz
2 ek.barna cukor
17 dkg teljes õrlésû liszt
18 dkg finomliszt
1 ek. õrölt lenmag
10 dkg barna cukor ...

Folytats a blogon ... magdireceptek.blogspot.com/2013/02/so...

sponsored links

Keres?s